Selülit Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

    Selülit Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

      Selülit Nedir?

      Deri altında bulunan bağ dokusu cildin düzenli ve gergin görünmesini sağlar. Bağ dokusu sağlıklı ve kuvvetli ise gayet estetik bir görünüm ortaya çıkar. Ancak bazı durumlarda bağ dokuda düzensizlikler ve gevşemeler görülebilir. Böyle olduğunda da deride olumsuz görüntüler meydana gelir. Bunlardan bir tanesi de selülittir. Selülit bağ dokusunun arasına yağ dokusu hücrelerinin dolması sonucu meydana gelir. Deri üzerinde portakal kabuğu şeklinde buruşuk ve gevşek bir oluşum görülür. Selülit kadınlarda erkeklere göre çok daha yaygın görülür. Çünkü kadınlarda bağ dokusu daha gevşektir ve yağlanmaya daha fazladır.

      Selülit Oluşma Nedenleri Nelerdir?

        ->  Spor yapmayan kişilerin bağ ve kas dokuları gevşek olur. Bu selülit oluşması ihtimalini artırır.

        ->  Bazı hormonların yoğun olarak salgılanması selülit oluşumunu tetikler. Kadınların özellikle adet ve hamilelik dönemlerinde selülit artışı gözlenir.

        ->  Fazla yağlı vücudu olanlarda selülit oluşma ihtimali fazladır.

        ->  Selülit kan dolaşımındaki bozukluklardan da etkilenir. Bu nedenle bacaklarında varis olanlarda selülit görülme ihtimali artmaktadır.

      Selülitten Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

      Düzenli spor, sağlıklı beslenmek ve fazla kilolardan kurtulmak selülitten korunmak için yapılabilecek temel şeylerdir.

      Selülit Hangi Bölgelerde Bulunur?

        ->  Kalçaların alt kısmı

       ->  Üst bacağın arka bölgesi

       ->  Bacakların iç kısımlarında

       ->  Kolun üst arka kısmında (Triceps kasının çevresinde)

      Kilolu Kişilerde Kesin Selülit Olur Mu?

      Yalnızca kilolu olmak selülit oluşumu için yeterli bir sebep değildir. Kilolu kişilerin bir bölümünde bağ dokusunun kuvvetli ve gergin olması nedeniyle selülit oluşumu gözlenmez. Ancak bağ dokusu gevşek olan kişilerde fazla kilo miktarı arttıkça selülit görülme ihtimali de artar.

      Gençlerde Selülit Olur Mu?

      Selülit, genellikle yaşlılarda görülen bir problemdir. Bunu nedeni yaşlandıkça bağ dokusu liflerinin zayıflamasıdır. Ancak fazla kilolu gençlerde de selülit oluşumuna rastlanabilir. Çünkü selülit, mevcut bağ dokusunun çevresindeki yağları gergin biçimde taşıyamaması durumudur. Gençlerde bağ dokular kuvvetlidir ancak kilo aşırı miktarlara çıkarsa kuvvetli bağ dokuları da işe yaramaz. Sonuç olarak da sarkık ve buruşuk bir deri meydana gelir. Yani selülit, gençlerde de görülebilecek bir sorundur. Bu nedenle gençlerin de sağlıklı beslenmesi, spor yapması ve fazla kilolardan kurtulması gerekir.

      Selülit Nasıl Tedavi Edilir?

      Selülit tedavisinde beraber yürütülmesi gereken 2 yol vardır.

       1)  Spor yaparak, bol su tüketerek, fazla kilolardan kurtularak ve yağlı yiyeceklerden uzak durarak kendi kendisine yapılabilecek değişim oldukça önemlidir. Doğrusu da budur.

        2) Kremler, lazer uygulamaları, özel kürler ile uzmanlar tarafında yapılacak uygulamalar. Bu uygulamalar ile şunlar amaçlanır:

       ->  Selülitli bölgedeki bağ dokusunun daha sıkı bir hale gelmesi

       ->  Sorunlu bölgeye gelen kan miktarının artırılması

        ->  Selülitli bölgedeki yağ hücrelerinin azaltılması

      -> Selülitli bölgedeki derinin daha düzenli hale getirilmesi.

      Tedaviden Sonra Selülit Tekrar Oluşur Mu?

      Selülit tedavi edildikten sonra aynı bölgede tekrar oluşabilir. Bunu önlemek için tedavi sonrası spor yapmaya, sağlıklı beslenmeye ve hormon miktarını dengede tutmaya özen göstermek gerekir.

      Kaynak : www.uzmantedavi.net

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ
      Don`t copy text!